Wednesday, June 22, 2011

I like our strategy, I like it a lot

Lause on sitaatti kuuluisasta haastattelusta, jossa Ballmer nauraa iPhonelle.

Kuka puhelimen ostaja haluaa ostaa strategian? Useimmat haluavat ostaa puhelimen.

Strategia alkaa paljastua. Microsoft näki jo tuolloin (2007), että puhelin-Windows ei koskaan saavuta kehityksen etumatkaa. Sama tilanne kuin 80-luvun alussa verrattuna Apple Macintoshiin. No problem, we have a strategy.

MS alkoi tunkeutumisen Nokiaan tyrkyttämällä Office-sovellusta Symbianiin yhteistyönä. Elop pääsi keittiön kautta sisään Nokiaan.

Kuka päästi Eelopin keittiön ovesta? Hän vastuussa koko painajaisesta. Vartiomies nukkui.

Strategian tuloksia ei Nokian osalta tarvitse lukijalle kertoa. Strategian uusimmat ilmiöt tapahtuvat jo Nokian ulkopuolella.

Skype

Nokia on vakuuttanut Microsoft-sopimuksen olevan tie amerikkalaisten operaattoreiden sydämeen. Entäs sen jälkeen kun Microsoft osti kaikkien operaattoreiden painajaisunen, Skypen?

Nyt Microsoft puuhaa RIM:n ostoa.

Android

Arvovaltaisissakin tiedotusvälineissä on viime päivinä liikkunut tieto, että Microsoft tienaa vitosen jokaisesta HTC:n myymästä Android-puhelimesta. Wau! Microsoftin kannataisi saman tien lopettaa koko Windows-puhelinhössötys ja keskittyä Android-valmistajien rahastamiseen. Tajusit siis strategian. Entä Nokia? Well, that is part of the strategy.

Ballmerin palli ei olekaan uhattuna koska hän on onnistunut muutaman viime kuukauden aikana tuhoamaa riittävän monta uhkatekijää:

  • Symbian
  • MeeGo
  • Qt
  • Nokia
  • Skype
  • RIM
Aika vakuuttava lista, saat jatkaa.

Strategia?

Tuhotaan Androidin kilpailijat ja ruvetaan imemään Android-valmistajia. Onhan meillä lakimiehiä. Ei siihen käyttöjärjestelmää tartte.

Androidin kilpailijoiden tuhoamisessa ollaan jo aika pitkällä ja HTC maksaa jo vitosen per puhelin. Hienosti menee. WP:llä ei koskaan 15 vuoden aikana päästy näin pitkälle, eikä tienattu näin hyvin.

Opetus.

Automaattinen Luulojenkäsittely antoi moneen kertaan Nokialle kymmenien miljardien arvoisen neuvon. Valitse Android

No comments:

Post a Comment